Kalender

Hållbar stadsutveckling i framkant: Stadens tekniska försörjningssystem

12 maj •

Under våren arrangeras tre seminarier inom Hållbar stadsutveckling i framkant. Det tredje seminariet har temat Stadens tekniska försörjningssystem och värd är Sustainable Business Hub.  Läs mer »

Under våren arrangeras tre seminarier inom Hållbar stadsutveckling i framkant. Det tredje seminariet har temat Stadens tekniska försörjningssystem och värd är Sustainable Business Hub. Seminarieserien arrangeras av Sustainable Urban Development (SUD), ett triple helix-kluster inom hållbar stadsutveckling i Skåne som drivs av Sustainable Business Hub, och Region Skåne, Strukturbild för Skåne.

Hållbarhetsveckan i Lund

15 - 20 maj • På olika platser i Lund, se mer information i programmet.

Under 15-20 maj 2017 sluter Lund upp kring en hållbarhetsvecka. Studenter och forskare vid Lunds universitet möter lundabor för att diskutera och involvera hela samhället i omställningen till  Läs mer »

Under 15-20 maj 2017 sluter Lund upp kring en hållbarhetsvecka. Studenter och forskare vid Lunds universitet möter lundabor för att diskutera och involvera hela samhället i omställningen till en hållbar värld. Kom och bli inspirerad och få nya idéer på temat hållbarhet! Ta del av lunchföreläsningar, forskningsseminarier och debatter där det ges utrymme för viktiga samtal mellan forskare, studenter, allmänhet, organisationer och politiker.

Här kan ni läsa hela programmet inför veckan.

Skåne Innovation Week 2017

29 maj - 02 juni • Skåne

Skåne Innovation Week är en hel vecka om innovation, entreprenörskap och regional utveckling som arrangeras av Region Skåne. Under veckan är hela Skåne en öppen arena  Läs mer »

Skåne Innovation Week är en hel vecka om innovation, entreprenörskap och regional utveckling som arrangeras av Region Skåne. Under veckan är hela Skåne en öppen arena för aktiviteter om hur Skåne ska bli världens mest innovativa region. Här kan ni läsa mer om veckan och/eller anmäla er aktivitet.

 

 

 

 

 

 

CurioCity Mashup

01 - 02 juni • Helsingborg Arena

Tänk om.
Tänk om det ibland är bättre att lyssna och ställa frågor istället för att direkt komma med lösningar. Då måste man ibland även tänka om för att komma vidare.  Läs mer »

Tänk om.
Tänk om det ibland är bättre att lyssna och ställa frågor istället för att direkt komma med lösningar. Då måste man ibland även tänka om för att komma vidare. CurioCity Mashup handlar om innovationer, nytänkande och det oväntade. Här möts vi för att inspireras, utmanas och tänka om. 

Lyssna på några av Sveriges bästa inspiratörer – jurist och statsvetare Milad Mohammadi, professor och interaktionsdesigner Kristina Höök, förändringsledare Joakim Jardenberg, Helsingborgs stadsdirektör Palle Lundberg, kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson samt Head of Future Micco Grönholm som alla ger oss perspektiv på temat; Tänk om. Moderator Maria Möller kommer guida oss igenom dagarna. I Mellanrummet och på scen kommer du få lära av genomförda projekt och experiment samt uppleva och testa nya lösningar. Den årliga konferensen Meeting Point Urban Magma är i år en del av CurioCity Mashup.

Här kan ni läsa hela programmet.

CurioCity Mashup arrangeras av Helsingborgs Stad och Sustainable Business Hub

 

Gå till anmälan: Boka din plats

The Bridge Summit

22 - 23 augusti • Köpenhamn

The Bridge Summit är en tvådagars konferens som fokuserar på Hälsa och Välbefinnande samt Hållbara städer och Samhällen.

The Bridge vill driva samhället framåt genom att länka  Läs mer »

The Bridge Summit är en tvådagars konferens som fokuserar på Hälsa och Välbefinnande samt Hållbara städer och Samhällen.

The Bridge vill driva samhället framåt genom att länka vetenskap och näringsliv. Målet är att forskare och specialister inom life science och materialvetenskap möter entreprenörer, globala företag, opinionsbildare och investerare. The Bridge är en plats där nya affärsidéer uppstår, en plats för förändring och en uppmaning till handling. Varje år väljer man ut två av FN:s globala mål och koncentrera alla tillgängliga medel för att utforska de utmaningar som är kopplade till dessa mål. I år fokuseras det på målen Hälsa och Välbefinnande samt Hållbara Städer och samhällen. The Bridge erbjuder både digitala och fysiska forum där människor från hela världen kan ansluta sig och förvandla problem till möjligheter.

Här kan du läsa mer om The Bridge.